Ny Ford GT med 700 hk – helt uden begrænsninger

11-07-2019

Ford og Multimatic har løftet sløret for den helt nye Ford GT Mk II til årets Goodwood Festival of Speed. Der er tale om den stærkeste Ford GT nogensinde med 700 hk – en limited edition-udgave udelukkende til banekørsel, som blot vil blive produceret i 45 eksemplarer og viser det næste niveau for Ford Performance.

Den nye Ford GT lander med en 3,5-liters EcoBoost-motor spækket med 700 hk, raceroptimeret aerodynamik og sublimt styretøj til konkurrencekørsel. Ford GT Mk II er udviklet af eksperterne hos Ford Performance i samarbejde med Multimatic, som specialiserer sig i bilkomponenter i kulfiber.

Udviklingen af den nyeste generation af Fords superbil er baseret på den nuværende generations konkurrenceerfaringer fra Fords succesfulde deltagelse i motorsportsserierne FIA World Endurance Championship og IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Men derudover er Ford GT Mk II skabt uafhængigt fra motorsportens regler, reguleringer og begrænsninger.

”Ford GT Mk II udløser dens fulde præstationspotentiale uden de kunstige performancebegrænsninger, som motorsporten ellers dikterer,” forklarer Hau Thai Tang, produktudviklings- og indkøbschef hos Ford. ”Den er det tætteste, Ford GT-ejere kan komme på racer-GT’ens Le Mans-vindende egenskaber og den fantastiske fornemmelse af at krydse målstregen.”

Ford GT Mk II vil blive produceret i blot 45 enheder med en forventet salgspris på 1,2 millioner dollars. Den slutter sig til rækken af GT’er, der tæller den gadeklare GT-superbil og motorsports-GT’en, der vandt Le Mans senest i 2016.

“Ford GT’s sande ydeevne er endnu ikke blevet fremvist,” udtaler Larry Holt, teknisk chef hos Multimatic. ”Gadeversionen er naturligvis begrænset af globale homologeringskrav, mens motorsportsmodellen er underlagt Balance of Performance-restriktioner, som resulterer i, at den har 150 hk mindre end den gadeklare udgave. Mk II vil blive svaret på det ofte stillede spørgsmål om, hvad en Ford GT kan præstere helt uden begrænsninger – og svaret er, at den er spektakulær.”

Tilblivelsen af Ford GT Mk II begynder på Ford GT-fabrikken i Markham, Ontario i Canada, hvorefter den overføres til Multimatic Motorsports’ specialiserede anlæg og bygges færdig til Mk II.

Det bedste fra begge verdener

Mk II’s fokus ligger i forbedringer af både Ford GT’s motor og aerodynamik. Derudover gemmer den på de samme centrale egenskaber som sine gadeklare og konkurrencekørende søskende – egenskaber, der gang på gang har vist sit værd i nogle af verdens mest udfordrende udholdenhedsracerløb.

En stor, todelt hækspoiler giver endnu større downforce end den, som Ford GT-racermodellen har. En helt ny frontsplitter og diffuser er blevet indført, mens også nye luftindtag og øvrige aerodynamiske nyheder hjælper med at afbalancere den ekstra downforce bagtil.

De aggressive ændringer i aerodynamikken gør det muligt for Ford GT Mk II at skabe over 400 procent mere downforce end Ford GT. Dertil bidrager bilens faste aerodynamiske elementer, raceroptimerede affjedring og Michelin Pilot Sport-racerdæk til, at bilens sider under eksempelvis sving kan tåle en g-kraftpåvirkning på helt op til 2.

Ford GT Mk II er derudover både lettere i vægt og mere letkørt end sin gadeklare GT-slægtning. Den gadeklare versions mulighed for justerbar frihøjde og Drive Mode-køreprogrammer er fjernet, som giver en vægtbesparelse på over 90 kg. 5-vejs justerbare DSSV-støddæmpere arbejder i stedet med en fast lav frihøjde for bedre styring og mere effektiv aerodynamik.

Ford GT Mk II gemmer på den samme 3,5-liters EcoBoost-motor som motorsports- og gademodellerne med den forskel, at Mk II ikke er underlagt samme begrænsninger. Det gør Mk II til den stærkeste Ford GT hidtil, som er i stand til at yde 200 hk mere end racerversionen. Den 3,5-liters EcoBoost-motor kommer derudover med samme 7-trins dobbeltkoblingsgear som Ford GT, der i denne omgang er særligt kalibreret til banekørsel.

Nyskabende motorkølingsteknologi følger også, herunder både luft- og vandspraykøling. Også et tagmonteret indtag er tilføjet, der støtter nedkølingen af hjælpemotoren, koblingen og gearkassen optimalt under selv den mest prøvende og ophedede banekørsel.

Den forøgede motorydelse i Ford GT Mk II balanceres i øvrigt med forbedret stopkraft og bremsevirkning, som er opnået ved at udnytte den gadeklare versions kulfiberbremser, herunder Brembo-bremser på 15,5” i fronten og 14,1” bagtil. Bremserne dækkes af unikke hjul på 19”, der er udstyret med Michelin Pilot Sport GT-racerdæk.

Det ydre design minder om den gadeklare Ford GT i blandt andet forenden og forlygterne, mens indvendige designændringer tæller skræddersyede Recaro-sportssæder med 6-punkts racerbøjler og muligheden for et passagersæde. Et komplet MoTeC-dataindsamlingssystem med vigtig racerinfo er inkorporeret, som også fungerer som bakkamera.

Nyeste medlem af Ford GT-familien

Ford GT, der fik sin første Goodwood-debut i 2017, er den mest avancerede og eksklusive gadeklare bil, som Ford nogensinde har lavet. Dens produktion er begrænset til 250 enheder om året på verdensplan.

Racermodellen blev bygget specifikt til at deltage i Le Mans og har været en stor succes for Ford, der vandt GTE Pro-klassen med bilen i første forsøg i 2016 – præcis 50 år efter den første af Ford GT40’s fire Le Mans-sejre i streg, som begyndte i 1966.

Ford GT Mk II får sin offentlige debut i Supercar-klassen til Goodwood Festival of Speed 2019 og vil blive solgt direkte til godkendte kunder af Multimatic. Interesserede købere kan ansøge på FordGTMkII.com.

Læs mere om den helt nye Ford GT Mk II på Fords pressekit og Fords hjemmeside.

Se flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra LKJ Biler Vejen A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra LKJ Biler Vejen A/S